Hur blir man skribent?
En god allmänbildning, tydlig intern kompass och förmåga att prestera under press – vissa grundförutsättningar krävs för att lyckas som politisk skribent. Annat går bara att lära sig genom att skriva, misslyckas, missförstås och skriva bättre. Helst innan alstren går i tryck.
I år arrangerar Svenska Nyhetsbyrån sin skribentskola för elfte året i rad. Alumnerna har genom åren tagit plats på ett otal ledarredaktioner, partikanslier och webbtidningar, alla stärkta i så väl sin skribentgärning som sin förståelse för sin plats i debatten.
Skribentskolan lär dig skriva bättre, fortare och vassare – men också tidningsekonom, pressetik, reaktionspolitik och hur man bäst får fram sin poäng i TV-soffan. Dessutom erbjuds värdefulla branschkontakter, praktikmöjligheter och vänner för livet.
Kliar det i fingrarna varje gång en generaldirektör kommer undan med att riskera rikets säkerhet, en moderat vill höja skatten eller lösningen på den svenska skolans fall hävdas vara friare former för undervisningen? Sök till Skribentskolan, senast den 24 februari.
Du kommer inte ångra dig.
Amanda Wollstad är chefredaktör för Svensk Tidskrift och Skribentskolealumn anno 2012